ГоловнаПолітика

ДНР дозволить обіг доларів, євро і юанів

"Республіці" не вистачає грошової маси

ДНР дозволить обіг доларів, євро і юанів
Фото: EPA/UPG

ДНР має намір дозволити обіг на підконтрольній території фунтів, доларів, юанів, єн і євро.

Про це йдеться в заяві "Міністерства фінансів ДНР", оприлюдненій на сторінці "уряду ДНР" у соцмережі "ВКонтакте" (сайт "уряду ДНР" заблоковано через санкції).

Причиною такого кроку називають те, що в ДНР "вимивається готівкова грошова маса".

"Усе складніше забезпечити функціонування нормальної роботи підприємств, а отже (пропущено кому, - ред.) і стабільної виплати заробітної плати. У скрутному становищі опинилися так само (також, - ред.) пенсіонери та соціально не захищені (незахищені, - ред.) верстви населення. Діями київської влади штучно створений дефіцит готівкової грошової маси, що позначається на всіх сферах життєдіяльності нашої Республіки (кома не потрібна, - ред.), і на рівні життя наших громадян, які можуть втратити можливість елементарно придбати продукти в магазині", - сказано в повідомленні.

"Ми зробимо все можливе, щоб стабілізувати ситуацію. Бюджет на 2015 рік розраховується в гривні. Але як забезпечити його виконання, якщо немає навіть натяку на виконання Україною своїх соціальних зобов'язань перед нашими громадянами, - переймається питанням "Мінфін ДНР", правда, не ставлячи знака запитання. - Доводиться констатувати: що на ряду (констатувати, що поряд, - ред.) з гривнею, яка залишається основним платіжним засобом, можуть бути дозволені для обігу на території Республіки інші доступні громадянам валюти: фунти, долари, юані, йєни (єни, - ред.) і євро".

Нагадаємо, раніше ватажок ДНР Олександр Захарченко виступив проти введення на території ДНР власної валюти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram