ГоловнаПолітика

Ярема: справу про розгін студентського Майдану розкрито

Затримано чотирьох командирів "Беркута"

Ярема: справу про розгін студентського Майдану розкрито
Виталий Ярема

Слідство встановило всіх організаторів і виконавців розгону мирної акції протесту на Майдані в ніч проти 30 листопада 2013 року та побиття студентів.

Про це заявив генеральний прокурор Віталій Ярема на прес-конференції.

За словами Яреми, сьогодні повністю встановлено організаторів і виконавців цього злочину. Йдеться про чотирьох командирів, які на той час перебували на керівних посадах підрозділу "Беркут", їм оголошено підозру. Організаторами цих незаконних дій, як зазначив генеральний прокурор, були колишній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, його заступники, а також керівники столичної міліції. Зараз проти цих осіб проводять необхідні слідчі дії.

Нагадаємо, 27 січня управління спецрозслідувань Генпрокуратури повідомило про підозру чотирьом командирам підрозділів полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУМВС у Києві у справі про силовий розгін 30 листопада 2013 року мітингу на Майдані Незалежності та побиття студентів.

Зараз ці підозрювані займають керівні посади в полку міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС у Києві (реорганізований "Беркут").

Печерський райсуд Києва обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обов'язком носити електронний браслет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram