ГоловнаПолітика

В Україні необхідно провести кардинальні реформи, - посол США

США і Євросоюз можуть відвернутися від України, якщо не буде реформ

В Україні необхідно провести кардинальні реформи, - посол США
Фото: www.day.kiev.ua

Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт попереджає українську владу, що пора починати реформи. Якщо реформи в Україні загальмуються, то владі дуже складно буде розраховувати на підтримку як з боку США, так і з боку Європейського Союзу.

"Перед усіма ними (перед представниками української влади - ред.) стоять величезні виклики - впоратися з успадкованими парадигмами. Питання не в тому, щоб фіранки на вікнах поміняти, а в тому, щоб провести кардинальні зміни. Ми дуже чітко висловили свою позицію: якщо ви будете проводити серйозні реформи, то Сполучені Штати будуть серйозно вкладатися в ваш успіх. Але якщо реформи загальмуються, то дуже складно розраховувати на підтримку як з боку нашого Конгресу, так і з боку ваших європейських партнерів", - сказав Пайэтт в інтерв'ю ZN.UA.

"Я у вашому уряді говорив, що це як у футбольному матчі: треба наступальний порив підтримати і зберегти. Кожні 15 хвилин матчу вам виставляють на табло оцінки. І не можна посилатися на минулі заслуги, заявляючи: ось ми в квітні провели освітню реформу. Реформувати треба дуже багато чого. Ы тут є завдання і для президента, і для голови Верховної Ради", - зазначив посол.

Нагадаємо, раніше посол заявляв, що США можуть інвестувати в розвиток української енергетики, але за умови проведення необхідних реформ галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram