ГоловнаПолітика

Екс-прокурора Сумщини, який розганяв Євромайдан, відпустили під особисте зобов'язання

За злочини, вчинені Білоконем, дають 10 років позбавлення волі

Екс-прокурора Сумщини, який розганяв Євромайдан, відпустили під особисте зобов'язання
Фото: runews.su

Колишньому прокурору Сумської області Руслану Білоконю, який переслідував активістів Євромайдану, обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

Прокуратура Сумської області звернулася в Зарічний районний суд Сум з клопотанням про обрання запобіжного заходу колишньому прокурору Сумської області у вигляді домашнього арешту. Однак, суд відмовив у задоволенні зазначеного клопотання і обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Нагадаємо, що прокуратурою Сумської області 27 січня 2015 року колишньому прокурору Сумської області оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднане з фальсифікацією) Кримінального кодексу України.

Під час розслідування встановлено, що колишній високопосадовець, бажаючи перешкодити організації та проведенню в м. Суми Євромайдану, 27 і 28 січня 2014 року підписав п'ять повідомлень про підозру депутатам Сумської міської ради, які брали участь у зазначеному заході.

Раніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що Білоконю оголосили повідомлення про підозру у масовому незаконному порушенні кримінальних справ 27-28 січня 2014 року проти активістів сумського Євромайдану.

Як зазначив міністр, за такі злочини дають 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram