ГоловнаПолітика

Мер Полтави відмовився визнати ДНР і ЛНР терористами, - Каплін

Нардеп просить СБУ і ГПУ розібратися з Олександром Мамаєм

Мер Полтави відмовився визнати ДНР і ЛНР терористами, - Каплін
Фото: www.poltava.pl.ua

Мер Полтави Олександр Мамай утримався від голосування за визнання Росії агресором, а ДНР і ЛНР - терористичними організаціями.

Про це повідомив депутат Сергій Каплін у своєму блозі на LB.ua.

"Рано чи пізно, але кожен показує своє справжнє обличчя. От сьогодні і мер Полтави Олександр Мамай на всю країну продемонстрував свої справжні політичні уподобання. Він вирішив утриматися від голосування за визнання Росії агресором, а ДНР та ЛНР - терористами. Як кажуть, мовчання - знак згоди. А в нашому випадку, неголосування за цю резолюцію - це підтримка Путіна", - написав нардеп.

Він нагадав, що на початку тижня Верховна Рада визнала Росію державою-агресором, також за такі рішення проголосували Чернівецька, Дніпропетровська, Київська міськради.

"Сьогодні з другої спроби Маріуполь назвав РФ агресором. А в моїй рідній Полтаві такого рішення ухвалити не змогли. Його блокувала політсила "Совість України", яка має більшість у міськраді та підконтрольна меру міста", - зазначив Каплін.

Депутат повідомив, що вже звернувся в Генпрокуратуру і СБУ з вимогою порушити справу проти з "мера-сепаратиста".

Нагадаємо, 30 січня депутати Полтавської міської ради не підтримали проект рішення про визнання Російської Федерації країною-агресором, а ЛНР і ДНР - терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram