ГоловнаПолітика

"Батьківщина" розробила 9 законопроектів на тему децентралізації

Тимошенко заявила про погіршення фінансової ситуації 95% місцевих громад

"Батьківщина" розробила 9 законопроектів на тему децентралізації
Фото: www2.tymoshenko.ua

Фракція "Батьківщини" вносить до Верховної Ради 9 законопроектів на тему децентралізації та реформ на місцях.

"Ми вийшли на 9 законопроектів - це зміни до Бюджетного кодексу, Податкового, два закони про земельні питання, які змінюють земельні відносини, один закон про практично ліквідацію корупції в земельній сфері, закони, спрямовані на економічне посилення сільських, селищних громад, пов'язані з наданням правильного, справедливого статуту новим фермерським господарствам, зокрема сільськогосподарським дворам", - цитує прес-служба партії свого лідера Юлію Тимошенко.

За її словами, необхідність цих поправок виникла у зв'язку з тим, що після ухвалення бюджету-2015 реальне фінансування 95% сільських, селищних і міських громад значно погіршало. "На жаль, прийняття бюджету дало принципово інший напрямок розвитку місцевого самоврядування. Тобто з'явилася ще більша централізація. Нам треба негайно зупинити цей хибний шлях і повернутися до справжньої децентралізації", - вважає Тимошенко.

"Ми хочемо, щоб у повному взаєморозумінні всі фракції Верховної Ради прийняли необхідні закони, і пропонуємо зробити четвер наступного тижня днем місцевого самоврядування", - наголосила лідер "Батьківщини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram