ГоловнаПолітика

Росія не збирається нічого робити для стабілізації ситуації в Україні, - Огризко

Дипломат вважає, що РФ не випустить Савченко

Росія не збирається нічого робити для стабілізації ситуації в Україні, - Огризко
Архив
Фото: Макс Левин

Парламентська асамблея Ради Європи де-факто визнала Росію винною у війні на Донбасі. Це головний висновок сесії ПАРЄ. Про це в коментарі LB.ua заявив екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"ПАРЄ чітко і зрозуміло дала оцінку політиці РФ, яка полягає в тому, що її де-факто визнано винною у всьому тому, що відбувається на Сході України, що було в Криму. Тому всій російській делегації відмовлено відновити свій голос в ПАРЄ. Це головний підсумок цієї сесії, який, мені здається, надзвичайно важливий", - заявив він.

"І зовсім не випадково те, що російська делегація, трохи випереджаючи події, заявила, що не братиме участі в роботі ПАРЄ до кінця року. Це свідчить, що російська делегація, безумовно враховуючи думку російської влади, не збирається нічого робити, щоб ситуація (в Україні – ред.) стабілізувалася. Це початок виходу Росії з формальних інструментів, які забезпечували мир, безпеку, повагу до прав людини. Вона вибрала для себе шлях перегляду цих базових основ і принципів співіснування країн після Другої світової війни в бік тотального імперіалізму", - додав він.

Огризко також упевнений, що РФ не збирається виконувати рекомендації ПАРЄ щодо звільнення Надії Савченко.

На думку дипломата, депутати ПАРЄ не підтримали поправку України з приводу визнання ЛНР/ДНР терористичними організаціями, тому що не було відповідного рішення суду.

"Поки українська влада в судовому порядку не доведе цей факт, такі прохання з нашого боку виглядають досить передчасними. Добре, що останнім часом ця думка заволоділа нашим керівництвом, але самих політичних заяв мало", - вважає Огризко.

Нагадаємо, депутати ПАРЄ проголосували за резолюцію №13685, яка передбачає збереження санкцій проти російської делегації за агресію проти України до квітневої сесії асамблеї.

Таким чином, ПАРЄ продовжила "статус-кво" для російської делегації, вона і надалі перебуватиме під дипломатичними санкціями і не матиме права голосу в Раді Європи до наступної сесії. У відповідь на це Росія вирішила призупинити свою участь у ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram