ГоловнаПолітика

Мобілізація в Україні йде за планом, - Порошенко

Із 20 січня вручено понад 73 тис. повісток

Мобілізація в Україні йде за планом, - Порошенко
Архивное фото
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко повідомив, що чергова хвиля мобілізації в Україні проходить за планом. Таку заяву голова держави зробив сьогодні під час церемонії покладання квітів до пам'ятного хреста героям Крут, передає "Інтерфакс-Україна".

"Мобілізація проходить за планом, без порушень окресленого графіка. Із 20 січня вручено 73 тис. повісток, а без повісток, до речі, тільки за тиждень добровольцями зголосилися на службу 2,5 тис. осіб. 45 тис. військовозобов'язаних пройшли медобстеження", - сказав Президент.

За словами голови держави, в середу, 28 січня, мобілізовані вже вирушили в навчальні центри та військово-навчальні установи Збройних сил України. Далі їх відправлять у склад підрозділів і військових частин.

"Тільки після цього будуть готові замінити військовослужбовців, які майже рік героїчно виконували завдання в АТО", - додав Президент.

У церемонії покладання квітів до пам'ятного хреста героям Крут також узяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, спікер Верховної Ради Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram