ГоловнаПолітика

Росія намагалася проголосувати в ПАРЄ, забувши, що її позбавили голосу

Російський депутат припустив, що йдеться про змову

Незадовго до вирішального голосування за резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи щодо ситуації в Україні в залі засідань з російською делегацією стався конфуз, який викликав сміх серед колег.

Так, за словами українських представників, російська делегація звернулася до асамблеї із запитанням про те, що у них не працюють термінали для голосування, повідомляє "Новое время".

Як повідомили на своїх сторінках у соціальних мережах народні депутати Борислав Береза та Володимир Ар'єв, російський депутат навіть припустив, що йдеться про якусь змову.

"(Це зроблено) навмисно. Нагадуємо вам, що російську делегацію позбавили голосу. В залі регіт і оплески", - процитував Береза відповідь президента асамблеї.

Раніше стало відомо, що ряд одіозних російських політиків, які потрапили під санкції ЄС, однак представляють РФ у ПАРЄ, використовують свій дипломатичний імунітет для уникнення візових санкцій.

Нагадаємо, напередодні ПАРЄ більшістю голосів прийняла резолюцію про ситуацію в Україні.

28 січня Моніторинговий комітет асамблеї абсолютною більшістю голосів підтримав пропозицію про позбавлення всіх прав, включаючи право голосу, делегації РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram