ГоловнаПолітика

Екс-прокурор Сумської області став підозрюваним через репресії проти Майдану

Русланові Білоконю загрожує до 10 років в'язниці

Екс-прокурор Сумської області став підозрюваним через репресії проти Майдану
Руслан Белоконь

МВС і прокуратура 27 січня оголосили про підозру екс-прокуророві Сумської області Руслану Білоконю. Йому інкримінують участь у кримінальному переслідуванні сумського Євромайдану в січні 2014 року.

"За наявною інформацією, державний радник юстиції III класу Білокінь Руслан Михайлович брав участь у кримінальному переслідуванні з політичних мотивів учасників сумського Євромайдану. З метою залякати і вчинити тиск на учасників протестних акцій колишній прокурор 27 і 28 січня 2014 року масово підписував документи про оголошення їм підозри у вчиненні злочинів, кримінальні справи щодо яких було сфальсифіковано", - написав голова МВС Арсен Аваков у своєму "Фейсбуці".

Звинувачення оголошено за ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню мітингів), ч. 2 ст. 372 (притягнення невинуватого до кримінальної відповідальності, поєднане зі штучним створенням доказів обвинувачення або іншою фальсифікацією) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу для Білоконя. Злочини, скоєні за вказаними статтями, передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram