ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд Росії презентував антикризовий план

Москва вирішила не скорочувати витрат на оборону, сільське господарство і виконання міжнародних зобов'язань

Уряд Росії презентував антикризовий план
Фото: сomfortblog.net

Уряд Росії презентував антикризовий план.

Документ 28 січня опублікували на сайті російського уряду.

План, зокрема, передбачає скорочення більшості категорій витрат на 10%. Без змін залишаться заплановані витрати на оборону, підтримку сільського господарства і виконання міжнародних зобов'язань Росії. Також виконуватимуть усі соціальні зобов'язання.

Реалізацію частини нових проектів заплановано відкласти. Скоротяться витрати на забезпечення органів державної влади, "в тому числі за рахунок зменшення видатків на оплату послуг підвищеної комфортності". Загалом протягом трьох років заплановано щорічно урізати видатки бюджету на 5%.

До кінця лютого уряд має підготувати пропозиції підтримки іпотечних позичальників. Також із 1 лютого проіндексують страхові пенсії "на сформований за 2014-й індекс зростання споживчих цін". Для цієї мети держава виділить 188 млрд рублів (близько $3 млрд).

Окрім того, в плані сказано, що ставку ПДВ на внутрішньоросійські перевезення знизять до 10% (раніше ПДВ становив 18%).

Знизять і ставку оподаткування у вигляді єдиного податку на дохід для окремих видів діяльності з 15% до 7,5%. Також суб'єкти Росії зможуть знижувати податок на доходи з 6% до 1% для підприємств, що застосовують спрощену систему оподаткування.

Окрім іншого, проект передбачає докапіталізацію банків з Фонду національного добробуту Росії на суму до 250 млрд рублів (близько $4 млрд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram