ГоловнаПолітика

Обама і Меркель обговорили покарання для Росії і допомогу Україні

США і Німеччина зійшлися на тому, що РФ збільшила обсяги підтримки сепаратистів

Обама і Меркель обговорили покарання для Росії і допомогу Україні
Барак Обама, Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися, що необхідно притягнути Росію до відповідальності за підтримку сепаратистів на сході України і невиконання своїх зобов'язань згідно з мирною угодою.

Під час телефонної бесіди ввечері у вівторок, 27 січня, лідери двох країн висловили заклопотаність з приводу значного збільшення матеріальної підтримки Москвою проросійських сепаратистів, а також пов'язаного із цим зростання насильства на сході України, йдеться в повідомленні Білого дому. Москва не дотримується своїх обіцянок у рамках Мінських угод, зазначили канцлер Німеччини і президент США.

Меркель й Обама також обговорили важливість виділення додаткової фінансової допомоги Україні. Вони погодилися з необхідністю остаточного доопрацювання "надійного пакету фінансової підтримки" для економічної стабілізації країни, яка переживає глибоку кризу.

Телефонна розмова Обами і Меркель відбулася, коли літак президента США, який повертався з поїздки в Індію та Саудівську Аравію, зробив посадку для дозаправки на американській військово-повітряній базі в німецькому Рамштайні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram