ГоловнаПолітика

Порошенко написав Путіну листа

Президент вимагає виконувати Мінські домовленості

Порошенко написав Путіну листа
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко надіслав лист президентові РФ Володимиру Путіну з вимогою виконувати Мінські домовленості і звільнити всіх заручників, включно з Надією Савченко.

Про це Порошенко повідомив в інтерв'ю польському телеканалу TVN-24, інформує прес-служба Президента.

"Позавчора я надіслав листа президентові Путіну, одним з основних елементів якого була вимога не лише припинення вогню і виконання Мінських домовленостей, а й звільнення Надії Савченко та всіх заручників", - сказав він. Порошенко нагадав, що ПАРЄ також вимагає звільнення Савченко, оскільки вона стала делегатом Асамблеї.

Порошенко наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей усіма сторонами. Він зазначив, що санкції проти Росії є ефективними. "Повинні створити умови, щоб змусити Росію брати участь у переговорах і виконувати зобов'язання, які вона вже на себе взяла", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, в Кремлі раніше заявляли, що Путін 15 січня надіслав письмове послання Порошенкові, яке містило план-пропозицію сторонам про відведення важкої артилерії. Україна нібито відмовилася від нього, не запропонувавши нічого натомість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram