ГоловнаПолітика

Україна розцінить черговий російський гумконвой як акт агресії

МЗС вимагає виконувати раніше обумовлені умови

Україна розцінить черговий російський гумконвой як акт агресії
Фото: mchs.gov.ru

Україна розглядатиме черговий російський гуманітарний конвой як акт агресії, якщо Росія не виконає необхідні для перетину кордону умови.

МЗС України повідомляє, що 24 січня отримав від російської сторони ноту про намір здійснити 31 січня переміщення через держкордон України чергового так званого "гуманітарного конвою".

У відповідь МЗС черговий раз звернув увагу російської сторони на необхідність неухильного дотримання національного законодавства України, а також раніше узгоджених між двома сторонами та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) умов і модальностей доставки цією організацією гуманітарної допомоги на територію України.

"У цьому контексті ми підкреслюємо, що, згідно зі згаданими умовами і модальностями, російська сторона зобов'язана надати та узгодити з українською стороною і Міжнародним Комітетом Червоного Хреста детальну специфікацію вмісту вантажу з метою організації представниками МКЧХ його доставки і розподілу відповідно до реальних потреб мирного населення в окремих районах Донецької та Луганської областей України, в яких діють терористичні організації "ДНР" та "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

"Без виконання Росією цих умов і без згоди української сторони на проведення компетентними органами України процедур прикордонного та митного контролю при в'їзді в Україну та виїзді до Росії, а також без погодження з МКЧХ і без супроводу цього вантажу його представниками, Україна буде розглядати такий "конвой" як черговий акт агресії", - додали в МЗС.

Нагадаємо, черговий російський гумконвой стане 12 за рахунком. Усі вони перетинали український кордон незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram