ГоловнаПолітика

Порошенко сподівається на швидкі переговори в Мінську

Сепаратисти вимагають офіційного представництва України на переговорах

Порошенко сподівається на швидкі переговори в Мінську

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з єврокомісаром ЄС із зовнішньої політики Федерікою Могеріні висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи.

"Президент Порошенко запевнив, що Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі і виступає за виконання всіма сторонами Мінських домовленостей. Він також висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи, що обумовить подальший діалог на високому рівні", - повідомляє прес-служба Президента.

Порошенко також подякував Могеріні за її зусилля у скликанні позачергового засідання Ради ЄС із закордонних справ, на якому розглянуть ситуацію в Україні й обговорять реакцію ЄС на терористичну атаку в Маріуполі. Як повідомляють, Могеріні висловила сподівання, що Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ зможе прийняти конструктивне і консенсусне рішення.

Сторони домовилися продовжити подальшу тісну координацію зусиль для реагування на загрози тероризму та всебічного сприяння мирному врегулюванню ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, у вівторок сепаратисти назвали умовою участі в мінських переговорах Тристоронньої контактної групи призначення Президентом офіційного представника України. Ним міг би бути Віктор Медведчук, додали в ДНР і ЛНР.

Під час попередніх зустрічей у мінському форматі Україну представляв Леонід Кучма, однак офіційного статусу він не мав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram