ГоловнаПолітика

Іноземним послам надали докази причетності Росії до обстрілу Маріуполя

Зокрема, надали послідовність подій, відеодокази, результати розвідданих, перехоплень радіо- і телефонних розмов

В Адміністрації Президента України надали іноземному дипломатичному корпусу докази злочину в Маріуполі.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"За дорученням Президента України заступник голови АПУ Валерій Чалий, голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко і міністр закордонних справ України Павло Клімкін провели зустріч з послами іноземних країн, акредитованих в Україні, на якій було надано результати розслідування СБУ і незаперечну доказову базу кримінального злочину в Маріуполі, який класифікується як терористичний акт і злочин проти людяності", - йдеться в повідомленні.

Чалий поінформував про поточну ситуацію на Сході України, акцентувавши увагу на деталях трагедії в Маріуполі 24 січня, коли внаслідок  ракетного обстрілу загинули 30 і поранено 94 мирних жителів, серед яких були діти.

У свою чергу Наливайченко і представники СБУ надали деталі трагедії, послідовність подій, відеодокази, результати розвідувальних даних, перехоплень радіо- і телефонних розмов осіб, яких було залучено безпосередньо до планування, організації та проведення ракетного обстрілу східного району Маріуполя.

Клімкін у свою чергу зазначив, що "цей злочин важливо розцінювати насамперед у моральному вимірі і класифікувати його як злочин проти людяності".

Нагадаємо, за даними СБУ, обстріл Маріуполя 24 січня було здійснено російською артилерією, якою командував офіцер Збройних сил РФ з позивним "Пепел".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram