ГоловнаПолітика

Терористи навмисно обстріляли Маріуполь, - заступник генсека ООН

Рада Безпеки має надіслати однозначний сигнал про неминуче покарання винних, підкреслив Фелтман

Терористи навмисно обстріляли Маріуполь, - заступник генсека ООН
Фото: un.org

 Розслідування представниками ОБСЄ інциденту в Маріуполі дає підстави говорити, що ракетний обстріл мирного населення в цьому місті був навмисним.

Про це заявив під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН заступник генерального секретаря ООН Джеффрі Фелтман, передає Укрінформ.

"Маріуполь розташований за межами безпосередньої зони конфлікту. Тому можна зробити висновок, що організація (ДНР), яка здійснила ракетний обстріл, навмисно завдала удару по цивільному населенню, і це є порушенням Міжнародного гуманітарного права", - зазначив заступник глави ООН.

Він закликав Раду Безпеки послати однозначний сигнал про неминуче покарання винних.

Крім того, Фелтман назвав неприпустимим оголошення керівництвом ДНР бойкоту майбутніх консультацій у рамках тристоронньої контактної групи. "Ми напряму закликаємо сепаратистів негайно відмовитися від провокаційних насильницьких дій, дотримуватися норм міжнародного права і виконувати свої зобов'язання", - зазначив він.

Заступник голови ООН також закликав керівництво РФ "використати свій вплив на сепаратистів, щоб негайно припинити бойові дії".

Наприкінці виступу Фелтман звернувся до всіх сторін конфлікту, закликавши їх до стриманості, негайного припинення бойових дій і поверненню до переговорів.

Нагадаємо, внаслідок обстрілу терористами східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 осіб, більше 100 було поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram