ГоловнаПолітика

Російська делегація в ПАРЄ підтримала звільнення Савченко

На комітеті з міграції підтримали поправку щодо українського нардепа

Російська делегація в ПАРЄ підтримала звільнення Савченко
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Російська делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи підтримала звільнення українського нардепа Надії Савченко, яка утримується за гратами в Москві.

За даними джерела "Європравди", це сталося під час засідання комітету ПАРЄ з питань міграції та біженців. Під час засідання на голосування поставили поправку про необхідність термінового звільнення Савченко.

"Від російської делегації встав сенатор Ігор Морозов і сказав, що російська делегація повністю підтримує таку норму, проголосувавши за неї. Це - докорінна зміна позиції РФ порівняно з тією, що була ще кілька годин тому", - заявило джерело видання, присутнє на засіданні.

Раніше видання процитувало керівника російської делегації в ПАРЄ Олексія Пушкова, який заявив, що "ніхто не має наміру звільняти Савченко через таке трактування імунітету ПАРЄ". "Я підкреслюю - мова про трактування. Ми вважаємо, що імунітет надається для здійснення депутатами своїх повноважень, а не для того, щоб зробити його недоторканним за злочини, вчинені в минулому", - прокоментував вимогу Страсбурга про звільнення Савченко Олексій Пушков.

Нагадаємо, що Савченко сьогодні стала делегатом у ПАРЄ і отримала міжнародний імунітет від арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram