ГоловнаПолітика

Печерський суд заарештував екс-прокурора Обухівського району

Юрій Дикий може вийти під заставу у 365 тис. гривень

Печерський суд заарештував екс-прокурора Обухівського району
Фото: obozrevatel.com

Печерський районний суд Києва заарештував колишнього прокурора Обухівського району Київської області Юрія Дикого і призначив йому заставу в розмірі 365 тис. гривень.

Таке рішення суд ухвалив за клопотанням прокуратури області, повідомляють "Українські новини".

Радник глави МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці підтвердив арешт екс-прокурора і повідомив, що колишній чиновник 10 днів намагався сховатися від правосуддя у лікарні.

"Дикий намагався сховатися від суду щодо обрання запобіжного заходу у Київській обласній лікарні. Спочатку в хірургічному відділенні, а потім у неврологічному. У хірургічному відділенні, мабуть, не дотягнули на апендицит, тому довелося йти шляхом радикуліту", - написав Геращенко.

"Сьогодні, нарешті, Печерський суд силами судді Батрина розпочав обрання запобіжного заходу та суми застави для Дикого. Решті спільників Дикого суд позаминулої неділі встановив запобіжний захід у вигляді арешту зі сплатою застави. Всі застави в розмірі від 360 000 до 1 200 000 гривень були сплачені наступного ж дня і підозрювані вийшли на свободу під заставу", - додав радник міністра.

Геращенко додав, що готує зміни у Кримінальний процесуальний кодекс, щоб корупціонери не могли виходити на свободу під заставу.

"Хабарники прокурори, міліціонери, судді, підозрювані у вбивстві, або масових вбивствах як Садовник, мають перебувати на період слідства у СІЗО, поки ми не очистимо судову і прокурорську систему від корупції!" - написав Геращенко.

Нагадаємо, 15 січня Генеральна прокуратура почала розслідувати факт вимагання хабара Диким. За даними слідства, Дикий і ще 6 громадян вимагали у жителя Запоріжжя земельну ділянку у Київській області, вартістю близько 8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram