ГоловнаПолітика

Яценюк затвердив заходи запобігання терактам

Прем'єр наказав посилити охорону об'єктів інфраструктури

Яценюк затвердив заходи запобігання терактам
Фото: http://nfront.org.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наказав силовим органам і місцевій владі активізувати заходи боротьби з тероризмом. Про це він повідомив під час селекторної наради з головами обласних державних адміністрацій, на якій також були секретар РНБО, голова СБУ і начальник Нацгвардії.

Зокрема ДержНС і губернаторам доручено створити мобільні групи реагування на техногенні катастрофи в регіонах. "Повинна бути в кожній області мобільна група, яка була б оснащена для того, щоб ліквідувати наслідки техногенних катастроф", - заявив він.

"МВС разом із СБУ та з територіальними підрозділами на місцях - зв'язатися з усім приватним сектором, щоб у нас був обмін інформацією з всіх відеокамер, щоб у вас була сформована загальна база даних усіх об'єктів відеоспостереження - і державних, і приватних", - додав прем'єр.

Ще одне доручення стосується посиленої охорони об'єктів інфраструктури в регіонах: портів, аеропортів, залізниці, гідротехнічних споруд, електростанцій. "Я проїхав кілька об'єктів інфраструктури... М'яко кажучи, я вкрай не задоволений тим, як ці об'єкти охороняли до сьогодні", - сказав він.

Також Яценюк наказав губернаторам подати Кабміну уточнені мобілізаційні плани економіки регіонів. "Вимагаю від усіх, щоб кожна область подала остаточні мобілізаційні плани національної економіки, якщо нам доведеться повністю переходити на військові рейки", - сказав він.

Національна гвардія повинна посилити патрулювання вулиць і забезпечити безпеку громадян, додав Яценюк. "Ваші завдання зараз - підняти всіх людей на патрулювання вулиць, на захист громадян. Ви виконуєте серйозні функції в зоні АТО, але ті сили і засоби, які є у вас в областях, повинні бути всі підняті "на ноги", щоб люди відчували себе в безпеці", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, на цій нараді секретар РНБО Олександр Турчинов оголосив про високу терористичну загрозу в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram