ГоловнаПолітика

У МЗС з'явиться чиновник з питань ксенофобії та антисемітизму

Дипломатичне відомство висловлює солідарність зі світовою спільнотою

У МЗС з'явиться чиновник з питань ксенофобії та антисемітизму
Фото: elektraua.livejournal.com

Міністерство закордонних справ має намір призначити спеціального представника міністра закордонних справ з питань ксенофобії та антисемітизму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Найближчим часом у МЗС буде призначено спеціального представника міністра закордонних справ з питань запобігання та протидії антисемітизму та ксенофобії, головним завданням якого буде координація зусиль на цьому напрямку і взаємодія з нашими партнерами", - сказано в повідомленні.

У МЗС зазначили, що Україна поділяє стурбованість міжнародної спільноти проявами антисемітизму і висловлює солідарність з єврейськими громадами в усьому світі, засуджуючи всі прояви нетерпимості та насильства на грунті національної або релігійної приналежності, де б вони не відбувалися.

МЗС також закликало всю міжнародну спільноту об'єднати зусилля в боротьбі з антисемітизмом і привітало ініціативу Організації Об'єднаних Націй з проведення першого неформального засідання Генеральної Асамблеї ООН з проблематики подолання антисемітизму у світі в четвер.

Нагадаємо, Україна стурбована зростанням кількості расистських, фашистських і ксенофобських проявів у Росії. МЗС України раніше рекомендувало російським колегам звернути увагу на ці проблеми всередині країни і не втручатися у внутрішні справи України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram