ГоловнаКультура

Кириленко звільнив директора заповідника "Софія Київська"

Міністр пригрозив Олені Сердюк звільненням ще в грудні

Кириленко звільнив директора заповідника "Софія Київська"
Елена Сердюк
Фото: www.spadshina.org.ua

Міністр культури В'ячеслав Кириленко підписав наказ про звільнення директора національного заповідника "Софія Київська" Олени Сердюк.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу Мінкульту.

Співрозмовник УП заявив, що наказ написано з формулюванням, що Сердюк звільнять у перший день її виходу на роботу - зараз директор "Софії" на лікарняному.

На сайті Міністерства культури відповідного наказу немає. Зазначається, що документ підписав міністр 19 січня.

Відзначимо, що В'ячеслав Кириленко заявив про намір звільнити Сердюк у своєму твіттері 19 грудня. "Враховуючи стан у деяких заповідниках, я зроблю пропозицію щодо звільнення кількох директорів, - написав міністр. - У "Софії Київській" я вже це зробив".

Співробітники "Софії" оприлюднили офіційну заяву на сайті заповідника. У ній йдеться, що 12 січня відбулося розширене засідання Громадської ради при Міністерстві культури України. Третім пунктом порядку денного було питання "Результат перевірки діяльності генерального директора Національного заповідника "Софія Київська" Сердюк О.М". "Про розгляд такого питання заповідник не поінформували, на засідання Громадської ради не запросили, про результат розгляду і ухвалені рішення не повідомили", - йдеться в заяві. Невідомо також, хто проводив перевірку і за чиїм дорученням.

Раніше LB.ua стало відомо, що міністр культури також готує звільнення директорів Національного художнього музею та Києво-Печерського заповідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram