ГоловнаПолітика

Тимошенко: Росія зобов'язана відпустити Савченко 26 січня

У понеділок українська льотчиця отримає міжнародний імунітет

Тимошенко: Росія зобов'язана відпустити Савченко 26 січня
Фото: Макс Требухов

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Росія зобов'язана відпустити Надію Савченко 26 січня, оскільки у цей день вона стане членом ПАРЄ і отримає відповідний імунітет.

"Після підтвердження повноважень делегації українського парламенту в ПАРЄ 26 січня Надія стане повноправним членом ПАРЄ. З цієї хвилини Надія набуває міжнародного дипломатичного імунітету", - цитує Тимошенко прес-служба партії.

Вона зазначила, що у статті 15 генугоди про привілеї та імунітети Ради Європи йдеться, що делегати ПАРЄ користуються імунітетом від арешту і кримінального переслідування у всіх країнах ПАРЄ. Росія ратифікувала цю угоду 23 лютого 1996 року.

"Ми неодноразово чули від Володимира Путіна, від російського керівництва, що вони не порушують міжнародні угоди, конвенції і міжнародне право, тому ситуація з Надією Савченко - це ще один тест на правду і цивілізованість для російського керівництва", - вважає Тимошенко.

Вона додала, що украінскакя делегація "Батьківщини" буде 26 січня в Москві біля ізолятора, де тримають Савченко, а її сестра Віра візьме участь у сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

Нагадаємо, що Савченко утримується російськими тюремниками з літа 2014 року. Уже понад місяць вона дотримується голодування на знак протесту проти свого незаконного арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram