ГоловнаПолітика

Радник генпрокурора: Печерським судом повинні зайнятися на найвищому рівні

Карпунцов заявив, що із суду виходять "досить цікаві" рішення

Радник генпрокурора: Печерським судом повинні зайнятися на найвищому рівні

Радник генерального прокурора Валерій Карпунцов вважає, що роботу Печерського райсуду Києва повинні розглянути на найвищому рівні. Про це він сказав "Українським новинам", коментуючи рішення суддів про закриття до потрапляння в суд кримінальної справи Галини Шепелєвої.

"Навмисно, ненавмисно - час уже дати кваліфікацію цим діям. Сьогодні це реалії. І питання роботи Печерського суду, я думаю, все ж слід винести на найвищий рівень, на розгляд вищих посадових осіб у державі, щоб це не призвело до таких наслідків", - заявив він

При цьому Карпунцов наголосив, що останнім часом зі стін Печерського райсуду виходять "досить цікаві" рішення, які часто суперечать одне одному. Він зазначив, що Печерський райсуд, виходячи з місцезнаходження в Печерському районі столиці, розглядає справи, пов'язані з діями або бездіяльністю органів влади. І за допомогою цього суду, на його думку, представникам минулої влади просто вдається уникати відповідальності, використовуючи процесуальні нюанси.

"Ми бачимо досить багато рішень Печерського суду, які викликають подив у громадян України. Я думаю, все-таки треба розглянути питання", - упевнений Карпунцов.

На думку Карпунцова, до безкарності і сумнівних рішень Печерського райсуду призводить і той факт, що сьогодні практично не працює Вища рада юстиції, яка повинна реагувати на суддівські порушення. "Ви знаєте, що заблокована сама можливість почати нормальну якісну роботу. І виходить, що ті органи, які повинні перевіряти діяльність суддів на відповідність їхніх дій законодавству або можливість притягнення до дисциплінарної відповідальності, - не можуть цього зробити", - заявив він.

За словами Карпунцова, у чинному Кримінально-процесуальному кодексі закладено достатньо "мін", які дозволяють "недбалим" суддям звільняти від відповідальності за корупційні діяння, гальмувати розслідування і ставити під сумнів авторитет влади.

Нагадаємо, 8 січня, поки суддя Печерського суду Сергій Вовк розглядав скаргу адвокатів Шепелєвої, інша суддя цього самого суду Христина Гладун потай винесла рішення в цій справі на підставі цієї самої скарги, зареєстрованої під іншим номером. Рішення Гладун повторює рішення в цій справі судді Ірини Литвинової від 25 вересня 2014 року, згодом скасоване Апеляційним судом міста Києва як неправочинне.

Суддя Вовк, у провадженні якого перебувала ця справа, 15 січня виніс протилежне рішення, відмовивши в задоволенні скарги адвокатів Шепелєвої. Сьогодні Апеляційний суд міста Києва планує розглянути апеляцію Генеральної прокуратури України на рішення судді Гладун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram