ГоловнаПолітика

Проросійські кримські татари вимагають визнати незаконною передачу Криму Україні

Громадська організація звернеться до Верховного суду Росії

Проросійські кримські татари вимагають визнати незаконною передачу Криму Україні
Фото: http://www.mk.ru/Геннадий Черкасов

Новостворена організація "Кримські татари - Крим - Росія" має намір звернутися до Верховного суду РФ з позовом про визнання незаконною передачу Криму Україні 60 років тому. Таку заяву сьогодні зробив один з керівників організації Шевкет Маметов, повідомляє РИА "Новости".

За словами Маметова, позов підготують протягом найближчих тижнів. Причиною позову стало те, що передачі Криму Україні 1954 року "не передував референдум".

Шевкет Маметов, а також ще кілька кримських татар: Редван Абдураманов, Алі Джаліля, Султаніє Ємельянова, Нурфет Мурахас, Сеїтвелі Сеїтмеметов, Рустем Сулейманов і Муса Сеїтмеметов - з 2005 року працювали в Криму під назвою "Кримські татари за союз із Росією". Сьогодні вони заявили про створення нової організації.

У грудні 2014 року багато "громадських діячів" уже отримали медалі "За повернення Криму" від міністерства оборони Росії.

Нагадаємо, наприкінці грудня спікер верхньої палати російського парламенту Валентина Матвієнко заявила про підготовку законопроекту, який визнає недійсним перебування Криму у складі України в попередні роки. Так Росія має намір "узаконити" анексію українського півострова, що відбулася в березні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram