ГоловнаПолітика

Порошенко закликав світ докласти всіх зусиль для звільнення Савченко

Порошенко закликав світ докласти всіх зусиль для звільнення Савченко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом та Федеральним Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це інформує прес-служба Глави Української держави.

"Порошенко звернув особливу увагу на важкий стан Надії Савченко, яка близько семи місяців перебуває в ув'язненні і голодує вже 33 дні, протестуючи проти незаконного утримання. Президент України закликав міжнародну спільноту докласти всіх зусиль для її звільнення", - йдеться в повідомленні.

Олланд і Меркель висловили жаль з приводу трагедії під Волновахою, коли внаслідок обстрілу з артилерії бойовиками автобуса загинуло 13 мирних жителів.

Співрозмовники обговорили подальші кроки на шляху до мирного врегулювання на Донбасі і підтвердили, що його можна досягнути завдяки повному виконанню всіх пунктів Мінських домовленостей. Зокрема, було наголошено на важливості виходу на лінію зіткнення, яка закріплена в Мінському меморандумі від 19 вересня 2014 року, і відведення військової техніки.

"При цьому Президент України зазначив, що цей процес має супроводжуватися дієвим і гарантованим режимом припинення вогню. Сторони також закликали до подальшого звільнення всіх заручників", - додали в прес-службі.

Порошенко, Меркель і Олланд погодилися, що проведення зустрічі Тристоронньої контактної групи найближчими днями є необхідним для практичного обговорення втілення пунктів Мінських домовленостей, особливо щодо лінії зіткнення і відведення військової техніки.

Співрозмовники також заявили про готовність до подальших багатосторонніх переговорів у "нормандському форматі" у разі досягнення прогресу у втіленні Мінських домовленостей, проведення засідання Тристоронньої контактної групи та результативної зустрічі на рівні міністрів закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram