ГоловнаПолітика

Першим заступником міністра юстиції став грузин

Михайло Саакашвілі назвав Георгія Гецадзе своїм другом

Першим заступником міністра юстиції став грузин
Гия Гецадзе
Фото: facebook.com/gia.getsadze

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі повідомив, що першим заступником міністра юстиції України призначено Гію Гецадзе.

"Мого друга Гію Гецадзе призначено першим заступником міністра юстиції України. Він переходить на цю посаду з посади декана юридичного факультету університету Іллі в Тбілісі, а раніше він обіймав високопоставлені посади в уряді Грузії", - написав Саакашвілі в середу на своїй станиці у "Фейсбуці".

Гія Гецадзе 1995 року закінчив Тбіліський державний університет, факультет міжнародного права. Був одним із засновників НВО "Асоціація молодих юристів Грузії". У 1995-2000 роках працював у різних державних установах. Брав участь у підготовці закону про Конституційний суд, із 2001-го по 2003 рік працював у Міжнародній організації проектування IRIS. Протягом 2003-2004 років був заступником міністра юстиції, секретарем Вищої ради юстиції та губернатором регіону Імереті. У 2004-2005 роках обіймав посаду заступника міністра внутрішніх справ Грузії. Покинув державну службу 2005 року й очолив юридичну фірму "Гецадзе і Патеїшвілі". Гія Гецадзе також є членом Конституційної комісії, створеної 2013 року.

Гецадзе став третім представником команди Саакашвілі, який зайняв високу посаду в уряді України. Раніше міністром охорони здоров'я став член кабміну екс-президента Грузії Олександр Квіташвілі, а заступником міністра внутрішніх справ - Ека Згуладзе, яка займала аналогічну посаду в Грузії до 2012 року, а опісля якийсь час була головою МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram