ГоловнаПолітика

Яценюк хоче заборонити чиновникам отримувати статус учасника АТО

У Кабміні розроблять зміни до закону

Яценюк хоче заборонити чиновникам отримувати статус учасника АТО
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив Мінсоцполітики та Мін'юсту підготувати зміни до закону про присвоєння статусу учасника АТО.

Про це він сказав на засіданні уряду.

Прем'єр вважає неприпустимою ситуацію, коли держслужбовці та чиновники, "побувши кілька годин в зоні АТО, швидко біжать і отримують статус учасника бойових дій".

"Прошу Мінсоцполітики та Мін'юст внести відповідні зміни в закон, які будуть спрямовані на те, що тільки той, хто захищав Україну зі зброєю в руках, є учасником АТО і повинен мати статус учасника бойових дій. Той, хто як держслужбовець виконував свої обов'язки в зоні АТО, виконував доручення уряду як держслужбовець, не є учасником АТО", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, згідно з ухваленими в липні законодавчими змінами, учасниками АТО можуть визнавати не тільки силовиків, а й працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися до участі в контртерористичної операції.

13 січня стало відомо, що заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Дмитро Ісаєнко отримав статус учасника АТО, що дозволяє йому уникнути люстрації.

У зв'язку зі скандалом, що вибухнув, Яценюк заявив, що Кабмін звільнить Ісаєнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram