ГоловнаПолітика

Росія звинуватила сили АТО в обстрілі автобуса біля Волновахи

Дмитро Рогозін вдарився в конспірологію

Росія звинуватила сили АТО в обстрілі автобуса біля Волновахи
Фото: facebook.com/oleksiy.matsuka/

У МЗС РФ заявили, що обстріл автобуса біля Волновахи, в результаті якого загинули 12 осіб і 16 отримали поранення, здійснили українські силовики.

Слова уповноваженого МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтина Долгова подає агентство ТАСС.

"Викликає обурення обстріл пасажирського автобуса під Донецьком, - зазначив Долгов. - Черговий злочин київських силовиків".

"Це підрив зусиль з мирного врегулювання, - додав він. - Тривають грубі порушення прав людини з боку Києва".

За його словами, Росія вимагає об'єктивного розслідування цього злочину, в тому числі з боку ОБСЄ, і покарання винуватців.

"Міжнародна спільнота має рішуче цього вимагати!" - сказав він.

Своєю чергою віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін заявив, що Держдепартамент США заготовив звинувачення проти сепаратистів за добу до обстрілу автобуса під Волновахою.

"У Псакі звинувачення надруковано за добу до події", - написав Рогозін у своєму твіттері, не надавши жодних доказів цього.

Варто зазначити, що заяву Держдепартаменту США озвучила в ніч проти 14 січня не Джен Псакі, а інший офіційний представник американського зовнішньополітичного відомства Марі Харф. Вона назвала обстріл грубим порушенням Мінських зобов'язань з боку Росії і підтримуваних нею сепаратистів.

Нагадаємо, обстріл міліцейського блокпоста з "Градів" у районі села Бугас поблизу Волновахи здійснено з контрольованого бойовиками Докучаєвська. Один снаряд розірвався біля пасажирського автобуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram