ГоловнаПолітика

Поліграфкомбінат "Україна" розпочав друк біометричних паспортів

Підприємство готове виробляти 9000 паспортів на добу

Поліграфкомбінат "Україна" розпочав друк біометричних паспортів
Фото: odessa-life.od.ua

Поліграфкомбінат "Україна" розпочав виробництво біометричних паспортів. Уже виготовлено 30 тис. примірників.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі держпідприємства, відповідаючи на запит про готовність комбінату до виготовлення біометричного паспорта.

"У нас підписаний договір з Державною міграційною службою, в рамках якого ми не тільки виробляємо бланк паспорта, але й персоналізуємо цей документ, тобто - вбиваємо особисті дані конкретної людини - шляхом лазерного гравірування наносимо фото, текст, а також записуємо дані на чіп. До 1 січня 2015 року ПК "Україна" був повністю готовий до обробки заявок на виготовлення паспортів "під ключ", і зараз очікуємо від колег з ДМС заявок на персоналізацію паспортів. Як тільки почнуть надходити дані, ми розпочнемо персоналізацію бланків і відвантаження готових документів", - йдеться в повідомленні ПК "Україна".

За розрахунками фахівців підприємства, виробничі потужності дозволяють обробити заявку на персоналізацію конкретного паспорта та відвантажити документ ДМС протягом одного дня: "Можливості Центру персоналізації досить високі - до 9 тис. бланків на добу".

Нагадаємо, біометричний паспорт міститиме докладні відомості про людину - оцифровану фотографію, підпис, прізвище, ім'я, дату народження, відбитки пальців. Введення нових паспортів є однією з вимог для безвізового режиму з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram