ГоловнаПолітика

Інтерпол оголосив у розшук Януковича і Азарова

Аваков повідомив про "червону картку" екс-президенту й екс-прем'єрові

Інтерпол оголосив у розшук Януковича і Азарова
Фото: president.gov.ua

Інтерпол за зверненням України оголосив у розшук колишнього президента Віктора Януковича, його старшого сина Олександра Януковича, колишнього прем'єра Миколи Азарова, колишнього міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову, колишнього міністра фінансів Юрія Колобова і колишнього керівника "Укртелекому" Геннадія Дзекона.

Про це повідомив у фейсбуку міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Оголошені в міжнародний розшук Інтерполу (червона картка - затримання для екстрадиції в Україну): Янукович Віктор Федорович, Янукович Олександр Вікторович, Азаров Микола Янович, Багатирьова Раїса Василівна, Колобов Ю. В. (екс-міністр фінансів України), Дзекон Г. Б. (екс-керівник "Укртелекому"). Робота з Інтерполом щодо декотрих інших обвинувачених України персонажів триває", - написав він.

Фото: facebook.com/arsen.avakov.1

Аваков також зазначив, що раніше за зверненням Україні Інтерпол оголосив у розшук колишніх міністрів Едуарда Ставицького, колишнього віце-прем'єра Сергія Арбузова, підприємця Сергія Курченка, колишнього заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова і колишнього голову Брокбізнесбанку Олександра Динника.

Нагадаємо, що раніше Інтерпол відмовлявся оголошувати в розшук Януковича, бо підозрював, що проти нього здійснюється політична розправа.

Колишній президент проходить у кримінальній справі про державну зраду і створення злочинного угруповання. У її рамках розслідують усі можливі злочини, які міг скоїти Янукович на своїй посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram