ГоловнаПолітика

Канада прислала України 42 контейнери з військовим майном

Вантаж прибув в одеський порт

Канада прислала України 42 контейнери з військовим майном
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

Вантаж з військовим майном з Канади прибув в Одеський порт в Україну. Про це сьогодні на брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

"В Одеському порту здійснено оформлення теплохода з гуманітарним вантажем з Канади для МО України, який в цілому становив 42 контейнери з військовим майном", - сказав Лисенко.

Під час вивантаження контейнерів були присутні представники Адміністрації президента України, Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та співробітники посольства Канади в Україні.

Раніше міністр національної оборони Канади Роберт Ніколсон заявив, що надання озброєнь України можливе тільки за умови консенсусу всіх країн НАТО з цього питання. У свою чергу глава представництва України при НАТО Ігор Долгов заявляв, що Київ не просить летального озброєння у альянсу як у організації, але обговорює це питання у двосторонньому форматі з країнами-членами.

Нагадаємо, канадське судно MSC Eloise з гуманітарним вантажем для української армії 10 січня пришвартувалося в одеському порту.

В целом в Украину направляются три корабля с канадской гуманитарной помощью для украинских военных. Прибытие следующего корабля с гуманитарным грузом ожидается 14 или 15 января.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram