ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, чого Україна чекає від травневого саміту в Ризі

Український Президент пропонує створити російськомовний телеканал для всієї Європи

Порошенко розповів, чого Україна чекає від травневого саміту в Ризі
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко розраховує на ухвалення рішення про створення пан’європейського російськомовного каналу на саміті Східного партнерства в Ризі (Латвія) у травні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко підкреслив важливість практичної реалізації ініціативи низки країн ЄС та України про введення пан’європейського російськомовного каналу як джерела об'єктивної інформації. Глава держави заявив, що рішення про створення такого каналу могло б стати ще одним практичним результатом саміту Східного партнерства у Ризі", - сказано в повідомленні.

Під час зустрічі в суботу з міністром закордонних справ Латвії Едгарсом Ринкевичсом Порошенко подякував Латвії за постійну і наполегливу підтримку незалежності та територіальної цілісності України і висловив сподівання на успішне проведення саміту Східного партнерства.

Президент заявив, що Україна успішно реалізує другу фазу плану дій щодо візової лібералізації, зокрема вводить біометричні паспорти.

Президент підкреслив, що єдиним шляхом деескалації конфлікту на Донбасі є повне виконання мінських домовленостей. Ринкевичс, у свою чергу, зазначив, що Латвія дотримується жорсткої позиції стосовно недоторканності кордонів і територіальної цілісності України, а також не визнає законною анексію Криму.

Порошенко і Ринкевичс також домовилися поглибити співпрацю на двосторонньому рівні, зокрема у сфері освіти. Найближчим часом 15 українських студентів отримають стипендії на навчання в Латвії. Рига також готова допомагати Україні в питаннях обміну досвідом реформ, стандартизації та реалізації зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Латвія з 1 січня очолила Євросоюз. Ринчкевичс сьогодні заявив, що вже 19 січня країни Євросоюзу обговорять подальші дії щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram