ГоловнаПолітика

Конкурсна комісія АКБ збереться вже сьогодні

Комісія розгляне текст оголошення та пропозиції до змін законодавства

Конкурсна комісія АКБ збереться вже сьогодні
Фото: ipress.ua

Голова конкурсної комісії Антикорупційного бюро, керівник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що Конкурсна комісія Антикорупційного бюро 10 січня проведе своє перше засідання.

Таку заяву Чубаров зробив увечері в п'ятницю в ефірі "5 каналу".

"Усі члени комісії сповнені енергії і розуміють відповідальність, яку на них покладено, і хочуть в стислі терміни виконувати свої зобов'язання. Тому ми призначили на завтра засідання, на якому розглянемо текст оголошення конкурсу, розглянемо пропозиції про внесення змін до чинного законодавства", - сказав Чубаров.

Комісія розглядатиме всі кандидатури індивідуально, і тому на цьому етапі неможливо сказати, кому буде віддано перевагу: моральним авторитетам чи фахівцям у правоохоронній сфері.

Чубаров також допускає участь у конкурсі іноземців, які на момент призначення їх Верховною Радою, в разі успішного проходження конкурсу, муситимуть прийняти громадянство України.

Відповідно до закону комісія має обрати трьох кандидатів на посаду директора Антикорупційного бюро та подати їх на розгляд Президента Петра Порошенка. Він у свою чергу має надати одного з них на затвердження Верховної Ради. Якщо депутати не схвалять вибір Президента, він зможе за чергою подати кандидатів, що залишилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram