ГоловнаПолітика

Порошенко пояснив передвиборну обіцянку про зарплату бійцям АТО

Президент допустив доплати військовим за участь у бою

Порошенко пояснив передвиборну обіцянку про зарплату бійцям АТО
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко допускає, що бійцям АТО доплачуватимуть за ті дні, які вони провели в боях.

На прес-конференції Порошенкові нагадали про передвиборну обіцянку платити військовим 1 тис. грн на день і запитали, яка адекватна зарплата учасників АТО.

"Адекватна зарплата на Сході має бути велика. Я підкреслюю, що зарплата мала бути для тих, хто перебуває безпосередньо в бою, і мала нараховуватися за кожен день перебування в бою, а не в АТО, це різні підходи. Ухвалено іншу модель: щоб підняти зарплату кожному, хто перебуває в АТО", - сказав Порошенко.

Президент заявив, що снайпер, який питав його під час виборчої кампанії про зарплату, тоді отримував 600 гривень, а зараз 8000 гривень.

"Цього достатньо? Ні. Але в 14 разів більше - це зміни", - додав він.

"А ще у нас є понад 80 млрд гривень, коли держава, обмежуючи себе у всьому, підготувала новий бюджет... І це дає можливість на сьогодні по-іншому ще підвищити рівень захисту тих, хто сьогодні перебуває в АТО, у тому числі, можливо, пристануть на пропозиції про забезпечення фінансування дня перебування в бою: є бій - ти маєш отримати "бойові" додатково до грошового забезпечення", - сказав він.

Нагадаємо, державний бюджет на 2015 рік, ухвалений парламентом у понеділок, передбачає на оборону і безпеку країни понад 80 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram