ГоловнаПолітика

Парламент затвердив бюджет без точних цифр

Україна увійде в новий рік із бюджетом, який потрібно буде скоро змінювати

Верховна Рада раннього ранку понеділка затвердила державний бюджет за основу і в цілому, не маючи точних показників доходів і витрат.

За нього віддали свої голоси 233 депутати за 226 мінімально необхідних. Бюджет підтримали 120 депутатів від БПП, 80 від "Народного фронту", 10 від "Самопомочі", 17 від Радикальної партії, а також 5 позафракційних парламентаріїв. "Батьківщина" не дала за проект жодного голосу.

Фото: twitter.com/euromaidan

Згідно з проектом закону, доходи держбюджету мають становити 475,2 млрд гривень, витрати - 527,2 млрд гривень. Проте прем'єр-міністр Арсеній Яценюк наголосив, що ці показники зміняться з урахуванням усіх рішень, прийнятих у неділю-понеділок у парламенті.

"Цей бюджет дуже далекий від досконалості. Саме тому ми під час ухвалення закону України про державний бюджет передбачаємо чітку норму про обов'язковий перегляд щонайпізніше 15 лютого. Ми будемо його корегувати за результатами переговорів із міжнародними фінансовими організаціями. Буду вас тримати в курсі подій і повідомляти про те, які зміни потрібно буде вносити", - заявив він депутатам.

За словами прем'єр-міністра, до 15 лютого ухвалять по суті новий бюджет.

Нагадаємо, що на сьогоднішньому засіданні Верховна Рада прийняла цілу низку серйозних змін до законодавства України, зокрема до Податкового кодексу, Бюджетний кодекс із поправками, яких не було враховано в підготовленому проекті бюджету на 2015 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram