ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Боєць 39 батальйону з травмами обох рук і ока потребує протезів

У Івана Кушнерьова в руках розірвалася міна

Боец 39-го батальйону територіальної оборони з Дніпропетровська Іван Кушнерьов отримав важке поранення в зоні АТО. Йому потрібна грошова допомога для протезування рук і ока. Про це LB.ua розповіла волонтер Юлія, яка відвідує бійця в Головному військовому госпіталі в Києві, де він проходить лікування.

Іван Кушнерьов у госпіталі
Фото: Ірина Кушнерьова
Іван Кушнерьов у госпіталі

Ще 15 листопада міна розірвалася у Івана в руках під час зняття розтяжки на Донбасі. Навколо були його товариші, тому він просто відвернувся і прийняв вибух на себе. У підсумку хлопець у свої 25 років позбувся кисті на лівій руці і трьох пальців на правій, а також ока. Друге око сильно пошкоджене - позавчора Івану зробили операцію, і тепер зір бійця помітно покращився. Воно має відновитися згодом - але Іван нарешті вже може дивитися фото на планшеті, читати титри з телевізора. Незважаючи на все, що він пережив, молодик зберігає прекрасний настрій.

"Він дуже оптимістичний і доброзичливий. Ти без компліменту від нього не вийдеш з палати. Медсестра виходить - він обов'язково щось скаже: "Нова зачіска? Вам дуже личить!". Його улюблена фраза - з пісні Океану Ельзи: "Все буде добре". Причому він говорить це не просто так, як відчіпне, а саме вірить: "Мене тюнингують, і все буде добре", - цитує Івана Юлія.

Волонтери вже шукають можливість встановити йому протези - в Україні чи за кордоном, і просять усіх небайдужих до долі героя допомогти зі збором грошей. Особиста карта Приватбанку: 4149 4978 1505 5548 (Іван Кушнерьов).

"Поки до протезування далеко, тому що на правій руці, де залишилося два пальці, в кістках стоять металеві спиці. Їх дістануть - а потім, можливо, треба буде їх поставити знову, до тих пір, поки у нього не сформується повноцінна кукса", - розповіла волонтер.

У Івана в запасі є кілька місяців, за які активісти підберуть йому кращі варіанти протезів і сподіваються зібрати необхідну для їхньої установки суму.

"Після знайомства з Ванею неможливо до нього ще раз не прийти. Хочеться, щоб така людина залишилася в житті як друг або хороший знайомий надовго. І хочеться приїхати до нього в Запоріжжя на острів Хортиця, про який він часто згадує, і з ним за руку там пройтися", - сказала Юлія.

Зараз мама бійця займається збором документів для відновлення його військового квитка - його загубили ще при виході 39-го БТО з-під Іловайська. Посвідчення учасника АТО у Івана не було - за словами матері, щоб його отримати, також необхідно пройти через складні бюрократичні процедури. Вона передає подяку людям, які допомагають повернути її сина до нормального життя.

Як повідомлялося, благодійники надрукували безкоштовну пам'ятку про протезування для поранених в АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram