ГоловнаПолітика

Держуправління назвало вартість оренди дач у Кончі-Заспі та Пущі-Водиці

Будинок колишніх чиновників можна винайняти за 11 тисяч гривень на місяць

Держуправління назвало вартість оренди дач у Кончі-Заспі та Пущі-Водиці
Дом отдыха "Конча-Заспа"
Фото: krashiy.com

Держуправсправами заявило, що готове здавати в оренду дачі в Кончі-Заспі та Пущі-Водиці по 11 тисяч гривень на місяць. Про це сказав в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформу" голова відомства Сергій Березенко.

За його словами, раніше на ці будинки щорічно держава витрачала 38 млн гривень на рік. "Усе тому, що за час незалежності України президенти і прем'єри наштампували величезну кількість постанов, указів і розпоряджень, якими вони виділяли тамтешні дачі в довічну оренду якимсь чиновникам: заступникам міністрів, суддям Конституційного Суду і т.д. Але при цьому ці люди там жили і платили мінімальні, якщо не сказати - смішні, гроші: 1500-2000 грн на місяць за оренду будинку площею більш ніж 100 квадратних метрів", - заявив він.

"Тепер формально на території Пущі-Водиці та Кончі-Заспи може жити хто завгодно. Далі ми розрахували реальний тариф за один квадратний метр на рік, щоб підприємство могло існувати й утримувати персонал, який стежить за порядком і доглядає за територією. Отримали цифру близько 1300 грн за один квадратний метр на рік. Грубо кажучи, за будинок на 100 квадратних метрів потрібно платити 130 тисяч грн на рік, або близько 11000 грн на місяць. Немало, але погодьтеся, що для Кончі-Заспи нормальна ціна. Тепер хто завгодно може подати нам заявку, і, в принципі, ми готові до заселення всіх охочих", - додав Березенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram