ГоловнаПолітика

Льовочкін відповів на звинувачення Януковича в розгоні студентів

Народний депутат не заперечує прямо, що причетний до дій силовиків 30 листопада

Льовочкін відповів на звинувачення Януковича в розгоні студентів
Фото: Александр Ратушняк

Народний депутат, екс-глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін пропонує Януковичу повернутися в Україну і розповісти слідству про події 30 листопада 2013 року. Відповідну заяву поширила прес-служба депутата.

"Усіх винних і причетних до розгону студентів на Майдані 30 листопада і до всіх наступних кривавих злочинів на вулицях Києва встановить українське слідство, а не колишній президент, який втік, кинув країну, своїх виборців, фракцію в парламенті і партійців-соратників", - заявив народний депутат.

"Причиною студентського протесту була відмова Януковича від євроінтеграції. По суті, він намагався вкрасти мрію мільйонів українців. Це було однією з головних його помилок. Якщо колишній президент упевнений у своїй невинності, нехай приїде до Києва і розповість суспільству і слідству свою версію про те, за чиєю вказівкою діяло керівництво РНБО і МВС, коли розганяло студентський майдан", - сказано в повідомленні.

При цьому Льовочкін не спростовує слова Януковича про свою причетність до розгону студентів.

Нагадаємо, сьогодні російська газета "Аргументы и факты" оприлюднила інтерв'ю з українським президентом-втікачем Віктором Януковичем. В інтерв'ю Янукович заявляє, що має "вагомі підозри", що до розгону причетний колишній глава АП Сергій Льовочкін. Прямих доказів екс-президент також не надає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram