ГоловнаПолітика

Аваков анонсував набір e патрульну службу Києва, яка замінить ДАІ

Міністр обіцяє високу зарплату патрульним

Аваков анонсував набір e патрульну службу Києва, яка замінить ДАІ
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що з 20 січня МВС почне набір людей на навчання в нову патрульну службу Києва, яка замінить ДАІ.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"Скоро в Києві ДАІ не буде. Буде нова поліцейська патрульна служба. З новими підходами, правилами, новими людьми. Сподіваюся, і з новою Вашою довірою. З 20 січня 2015 року почнемо набір людей на навчання в нову патрульну службу Києва. Конкурсний відбір і тестування, три місяці жорсткого тренінгу та навчання - знову тести - і, коли, як вважаю, десь 50% пройде всі випробування - отримаємо навесні нову патрульну поліцейську службу в Києві", - зазначив Аваков.

"Далі все це розгорнеться у великих і малих містах країни", - додав він.

Аваков повідомив, що поліцейськими патрульними можуть стати і військові, і міліціонери, і студенти, і дипломовані фахівці.

"Проходьте тести і навчання + приймайте нові правила і зміну пріоритетів + посміхайтеся! + приймайте високу зарплату нарівні з відповідальністю і = Ви будете поліцейським патрульним!!" - написав він.

Аваков повідомив, що найближчим часом його перший зам Ека Згуладзе на брифінгу докладно розповість про реформу ДАІ.

Нагадаємо, проект реформи МВС передбачає, зокрема, реформу ДАІ, в рамках якої ДАІ позбавляється функцій надання адміністративних послуг, вводиться система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, а патрульна служба в межах населених пунктів отримує повноваження автомобільної інспекції щодо забезпечення контролю на дорогах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram