ГоловнаПолітика

"Народний фронт" вважає провал закону про РНБО поразкою України

НФ заявив, що Оппоблоку є чому аплодувати

"Народний фронт" вважає провал закону про РНБО поразкою України
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" вважає, що провал закону про РНБО у Верховній Раді - це поразка всієї України.

"Програла країна, яка останній рік чекає ефективності органів влади у забезпеченні ключового питання - захисту країни. Реального координаційного органу у цій сфері досі немає", - цитує прес-служба партії нардепа Вікторію Сюмар.

Перший заступник голови фракції НФ Андрій Тетерук у свою чергу заявив, що під час розгляду законопроекту на комітеті провели ретельні обговорення кожної поправки, які вносилися у цей закон депутатами від "Самопомочі" та "Батьківщини". "Вони створили цілий перелік безглуздих поправок, звертаючи це в туман слів "за що стояв Майдан" і "Турчинов - добрий, але прийде поганий - і нам капець". При цьому абсолютно не розуміючи важливість початку роботи РНБОУ в критичний для України час... Є ганебна ситуація, коли кулуарно за допомогою інтриги пані Тимошенко створюють пану Турчинову шахову позицію "шах", - заявив він.

"Боляче було дивитися, коли у створенні ситуації, в якій наші військовослужбовці на війні ще на деякий час залишаються нескоординованими, аплодували представники Опозиційного блоку, "радикали" і "Самопоміч". Це наштовхує на невтішні висновки. Коаліція на межі розпаду. Всі торгуються замість того, щоб працювати. Мовляв, повинні з нами рахуватися перед бюджетом. І за цими торгами не бачать проблем всіх тих, хто на передовій. Опоблок має всі підстави аплодувати стоячи", - додав він.

Депутат Сергій Висоцький переконаний, що причиною провалу голосування за законопроект №1343 стала юридична казуїстика. "Це позиція юридичної чистоти без розуміння того, наскільки недосконалі наші закони з урахуванням ситуації, яка склалася в Україні. З точки зору формального закону країну врятували озброєні банди. Адже добровольчі батальйони не передбачені жодним законом. З точки зору закону Міністерство оборони, яке проводить тендери тривалістю півроку - ефективне відомство. З точки зору закону волонтери, які фактично шляхом прямої контрабанди озброюють і одягають бійців - злочинці", - пояснив політик.

"Вітаю вас, друзі, сьогодні вашими зусиллями Путін забив черговий гол у ворота України", - підсумував Висоцький.

За законопроект №1343 проголосували 223 депутати. Радикальна партія утрималася від підтримки цього проекту, а "Самопоміч" і "Батьківщина" - самоусунулися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram