ГоловнаПолітика

Кабмін вніс до Ради законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу

Зростання ресурсу місцевих бюджетів в 2015 році становитиме понад 30 млрд грн, сказано в пояснювальній записці

Кабмін вніс до Ради законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради України проект закону №1557 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо реформи міжбюджетних відносин)".

Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроектом передбачено підвищення бюджетної і фінансової самостійності місцевих бюджетів.

"За попередніми розрахунками, зростання ресурсу місцевих бюджетів у 2015 році становитиме понад 30 млрд грн. Оскільки система забезпечує автономність прийняття місцевих бюджетів та децентралізацію, то в майбутньому такі зміни дадуть синергетичний ефект і доходи місцевих бюджетів зростуть у два-три рази. Таким чином у розпорядженні органів місцевого самоврядування буде ресурс для вирішення питань розвитку громад", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, як заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, проекти законів про внесення змін до Бюджетного та Податкового кодексів не будуть голосуватися пакетом.

Раніше голова уряду Арсеній Яценюк пообіцяв внести до парламенту проект бюджету 22 грудня, щоб депутати прийняли його за основу у вівторок і проголосували в цілому вже у четвер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram