ГоловнаПолітика

Кабмін назвав свою квоту в конкурсну комісію Антикорупційного бюро

Обирати головного борця з корупцією будуть правозахисник, юрист і журналіст

Кабмін назвав свою квоту в конкурсну комісію Антикорупційного бюро
Фото: wikipedia.org, law.univ.kiev.ua, facebook.com/butusov.yuriy

До конкурсної комісії, яка визначить кандидатів на пост директора Національного антикорупційного бюро, за квотою Кабміну увійшли правозахисник Йосип Зісельс, професор кафедри правосуддя КНУ імені Шевченка Олександра Яновська і головред інтернет-видання "Цензор" Юрій Бутусов.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Конкурсна комісія, відповідно до закону, складається з 9 осіб, яких вибирають президент, Кабмін і Верховна Рада. У законі про АКБ прописано, що ними можуть бути особи з бездоганною діловою репутацією, високими професійними та моральними якостями і громадським авторитетом.

Для того, щоб комісія вважалася повноважною, вона повинна складатися щонайменше з шести осіб, а для голосування потрібна присутність щонайменше п'ятьох. Через те, що президент Петро Порошенко свою квоту вже визначив, комісія може приступати до роботи, не чекаючи представників від Верховної Ради.

Основне завдання конкурсної комісії - вибрати трьох кандидатів на посаду директора АКБ. Потім президент України запропонує одного з них на схвалення Верховної Ради. Якщо пропозицію президента буде відхилено, він подасть другого з цієї трійки і так далі. Якщо всі три кандидати не сподобаються Раді, конкурсна комісія повинна буде провести повторний конкурс.

Нагадаємо, що президент в свою квоту включив главу Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова, правозахисника Євгена Захарова та історика Ярослава Грицака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram