ГоловнаПолітика

Україна і Білорусь домовилися створити спільний телеканал

Порошенко хоче дати білорусам альтернативну точку зору

Україна і Білорусь домовилися створити спільний телеканал
Фото: Макс Левин

Україна і Білорусь створять спільний телеканал. Про це домовилися президенти Україна та Білорусі Петро Порошенко та Олександр Лукашенко на сьогоднішній зустрічі, пише "Белта".

"У нас такий досвід вже є. З нашими каналами працюють спільно три або чотири російські. Чому ми з Україною не можемо створити таке спільне співробітництво. Тому треба це не забути і зробити. Треба визначити канал в Білорусі", - цитує агентство Лукашенко. "Ми давно говорили про те, що білоруси мають право знати різні точки зору, і було б непогано, якби один з інформаційних каналів України мав можливість транслюватися на території Білорусі", - заявив у свою чергу Порошенко.

Слід зазначити, що один з білоруських телеканалів "Беларусь 24" в середині жовтня потрапив у чорний список Нацради з телебачення України. Приводом стала програма "Права человека. Взгляд в мир", в якій знайшли антиукраїнську пропаганду і перекручування інформації про політичні події в Україні. У п'ятницю, 19 грудня, ця заборона була знята.

Нагадаємо, що Лукашенко приїхав сьогодні з візитом до Києва. Завтра в Україні очікується казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram