ГоловнаПолітика

Лукашенко: треба буде Україні від Білорусі що-небудь - за добу зробимо

Президент РБ нагадав про родинні зв'язки між українцям і білорусами

Лукашенко: треба буде Україні від Білорусі що-небудь - за добу зробимо
Фото: twitter.com/APUkraine

Білоруський президент Олександр Лукашенко заявив, що його країна готова допомогти Україні всім, чим зможе.

"Я хочу, щоб в Україні було добре. Багато хто це розуміють, як якісь ігри і так далі. Я знаю, що ви не так це сприймаєте. Ви президент, вам боляче. Мені теж боляче. І я з цього виходжу", - сказав він президенту України Петру Порошенкові на сьогоднішній зустрічі, пише "Белта".

"Тому, якщо потрібно буде, я вам ще раніше сказав: треба буде від Білорусі щось - скажи, ми тобі за добу все зробимо, що ти попросиш. Все, що президент України не просив, публічно говорю, ми завжди все робили. І так буде надалі. Для нас це не гра. Не тільки тому, що товарообіг, а тому, що ми сусіди, ми поруч живемо, ми рідні люди. Мені кажуть: ось Лукашенко там чогось боїться. Я не боюсь. Давайте це робити непублічно. Давайте взагалі нікому говорити нічого не будемо, а будемо робити таємно, але тільки, щоб був прогрес у цьому напрямку", - заявив він.

Нагадаємо, що сьогодні до Києва приїхав Лукашенко, завтра прибуде президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Обидві країни входять в Митний союз і є найближчими союзниками Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram