ГоловнаПолітика

Порошенко подякував Білорусі за підтримку української незалежності

Країна не визнала "вибори" ДНР і ЛНР

Порошенко подякував Білорусі за підтримку української незалежності
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

В Адміністрації президента України проходять переговори лідерів України та Білорусі Петра Порошенка і Олександра Лукашенка. Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко у своєму Twitter.

"Порошенко подякував Лукашенкові за підтримку територіальної цілісності України і за невизнання фейкових виборів 2 листопада", - повідомив Цеголко.

"Спасибі за те, що під час цього процесу ми отримали унікальну можливість діалогу тристоронньої контактної групи для вирішення термінових питань. Я також окремо дякую Білорусі за чітку позицію щодо суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України", - цитує Петра Порошенка прес-служба.

Глава держави підкреслив, що мирні переговори в Мінську визнані світовим співтовариством і є основною мирного процесу в Україні. Порошенко також висловив надію, що мінські зустрічі вдасться відновити.

Лукашенко зі свого боку зазначив, що Білорусь завжди була на боці миру в Україні і готова далі сприяти проведенню мирних переговорів, в яких Мінськ буде нейтральною майданчиком. "Я щиро хочу, щоб в Україні був мир і все було добре", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, Лукашенко прибув в Україну сьогодні близько другої години дня. Зустріч глав держав у Києві пройшла в закритому форматі без журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram