ГоловнаПолітика

СБУ пропонує провести відкритий суд у справі Пукача

У п'ятницю СБУ обіцяє офіційно звернутися до Апеляційного суду з таким проханням

СБУ пропонує провести відкритий суд у справі Пукача
Фото: novostey.com

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступає за проведення у відкритому режимі засідань Апеляційного суду Києва при розгляді апеляції на вирок колишньому начальникові департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексієві Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "1+1".

"Треба набратися правової та юридичної волі... щоб, по-перше, було розсекречено судове засідання, судові слухання, в яких бере участь колишній генерал Пукач, мають бути, я на цьому наполягаю, розсекречені матеріали всі, що в цій справі знаходяться", - заявив він.

Наливайченко пообіцяв, що 19 грудня СБУ офіційно звернеться до Апеляційного суду Києва з проханням проводити засідання у справі Пукача у відкритому режимі.

Також голова СБУ повідомив, що, за його даними, раніше в судових слуханнях Пукач називав імена замовників вбивства Гонгадзе.

Як повідомлялося, 24 листопада Апеляційний суд у новому складі колегії суддів продовжив розглядати апеляцію на вирок Пукачу, якого засудили до довічного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

Розгляд справи відбувається в закритому режимі.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram