ГоловнаСвіт

ЄС увів санкції проти Криму (оновлено)

Нові санкції набудуть чинності з 20 грудня

ЄС увів санкції проти Криму (оновлено)
Фото: rus.ruvr.ru

Рада Євросоюзу затвердила обмежувальні заходи в торгівлі й інвестиціях щодо Криму.

Про це йдеться в комюніке Ради ЄС.

"З 20 грудня інвестиції в Крим і Севастополь будуть незаконними. Європейським і базованим у ЄС компаніям не можна буде купувати нерухомість і підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії і надавати пов'язані із цим послуги", - йдеться в заяві.

Окрім того, компаніям з ЄС заборонили надавати туристичні послуги в Криму. Туристичні лайнери зможуть тільки в разі надзвичайних ситуацій заходити у кримські порти, йдеться в комюніке Ради ЄС.

"Операторам з ЄС більше не буде дозволено надавати туристичні послуги в Криму та Севастополі. Зокрема, європейські круїзні лайнери більше не зможуть заходити в порти Кримського півострова, окрім як у надзвичайній ситуації", - наголошено в документі.

Також ЄС заборонив експорт певних товарів і технологій кримським підприємствам або для використання в Криму. Йдеться, зокрема, про технології, які стосуються транспортного, телекомунікаційного та енергетичного секторів, а також розвідки і видобутку газу, нафти та мінеральних ресурсів. Крім того, санкції передбачають заборону технічної допомоги та надання будівельних та інженерних послуг, пов'язаних з інфраструктурою півострова.

Санкції, ухвалені за письмовою процедурою, опублікують в Офіційному журналі Євросоюзу в п'ятницю, вони набудуть чинності в суботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram