ГоловнаПолітика

Три слідчі і два прокурори можуть сісти на 10 років через шини для Майдану

Правоохоронці нестимуть відповідальність за незаконне затримання двох водіїв

Три слідчі і два прокурори можуть сісти на 10 років через шини для Майдану

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно трьох слідчих і двох прокурорів за фактом завідомо незаконного притягнення до кримінальної відповідальності двох водіїв, які перевозили шини під час Євромайдану в Києві.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

Встановлено, що 24 січня співробітники ДАІ затримали двох водіїв за перевезення автомобільних шин і доставили їх до Солом'янського райуправління міліції. Надалі затриманих обґрунтовано притягнули до кримінальної відповідальності за те, що вони нібито здійснювали активні протиправні дії на вул. Грушевського - кидали у співробітників міліції каміння, пляшки з легкозаймистими речовинами, здійснювали підпали спеціального службового транспорту. 25 січня за клопотаннями слідчих, погодженими прокурорами, водіям було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

27 і 28 листопада ГПУ повідомила про підозру трьом слідчим і двом прокурорам, які свідомо незаконно затримали цих водіїв і притягнули їх до кримінальної відповідальності. Їх звинувачують у злочинах за ч.ч. 1, 2 ст. 371 (завідомо незаконне затримання і утримання під вартою), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

16 грудня підозрюваним повідомили про завершення досудового розслідування і надали доступ до матеріалів досудового розслідування. Після їх ознайомлення з наданими матеріалами кримінальне провадження буде направлено до суду.

За вчинення зазначених злочинних дій передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram