ГоловнаПолітика

Депутати вимагають від Яреми завести справу на Януковича за створення злочинного угруповання

Депутати висунули генпрокурору ультиматум

Депутати вимагають від Яреми завести справу на Януковича за створення злочинного угруповання
Архив
Фото: Макс Левин

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ставить Генпрокурору Віталію Яремі ультиматум: або він особисто відкриває кримінальне провадження за статтею про створення злочинної організації Віктором Януковичем і його командою, або депутати порушуватимуть питання про його відставку. Про це заявив LB.ua один із членів комітету Ігор Луценко. За словами Луценка, під час сьогоднішнього засідання члени комітету підтримали відповідне звернення до Яреми.

"Ми наполегливо рекомендуємо Віталію Яремі якнайшвидше особисто відкрити кримінальне провадження за статтею 255 Кримінального кодексу (організація злочинного угруповання) Віктором Януковичем і його командою або депутати порушуватимуть питання про оголошення недовіри генпрокурору", - заявив Луценко.

"Якщо Генпрокуратура оперативно не відчинить відповідне провадження, то це може закінчитися зняттям санкцій з Пшонки, Януковича-молодшого та інших представників команди Януковича", - додав він.

Разом з тим, Луценко зазначив, що заяву має узгодити також парламентський комітет з питань запобігання та протидії корупції.

"Це спільна заява двох комітетів генпрокурору. Комітет з питань запобігання та протидії корупції, наскільки мені відомо, має засідати тільки 24 грудня. Тобто через 7 днів. Я вважаю, що якщо ми хочемо вплинути на діяльність ГПУ, то Ярема має раніше отримати цю заяву. Тим більше, що документ повністю готовий", - зауважив він.

На запитання, чи вистачить голосів для оголошення недовіри генпрокурору, Луценко відповів:

"Думаю, голоси будуть. У Порошенка - людей багато, можливо, якогось іноземця призначать... До речі, після участі у спільному засіданні двох комітетів Ярема створив спеціальний підрозділ у Генпрокуратурі, який займатиметься лише справами Майдану. До цього він три місяці нічого не робив. Коли під ним захиталося крісло Генпрокурора, почав щось робити".

Читайте: Останнє попередження

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram